• Nederlands
  • Nieuwsbrief Ontvangen?‎

Za 29 april
Party, after-party én morning after

Za 29 april Party, after-party én morning after

Korte beschrijving

De slotdag is eigenlijk een nacht. Het concert begint zaterdagavond om 20u30, en stopt op zondagochtend om 8u30. But when the music’s over, don’t turn out the lights. Als de instrumenten worden neergelegd, en de DJ zijn draaitafel tot stilstand heeft gebracht, wordt er voor alle aanwezigen nog een ontbijt geserveerd.
Uitleggen wat er die nacht allemaal te gebeuren staat, is onbegonnen werk, voornamelijk omdat wij het ook niet precies weten. Omdat net dat de bedoeling is. Alles kan, alles mag. Of toch bijna (de goede zeden en zo). Het is een festival op zich, de climax van wat er de voorbije tien dagen is opgebouwd, met muzikanten die de revue zijn gepasseerd, ingewerkt zijn, elkaar beter hebben leren kennen, en wederzijds vertrouwen hebben opgebouwd om een sprong in het diepe te wagen. Tal van bezettingen (jonge talenten én doorgewinterde routiniers) wagen zich aan de meest uiteenlopende werken: van Russische folk over groots klassiek via improvisatie naar DJ’s. Spin that wheel and drop the cello on the one!
Ringmaster is wederom Rick de Leeuw en het verrassingsentreetje komt van producer en fulltime muziekjunk Micha Volders, die vorig jaar met een roedel popmuzikanten al improviserend ‘Le Quattro Stagioni’ van Vivaldi herwerkte tot ‘Blurred Seasons’. Dit jaar brengt hij Peter Houben, frontman van indieband Benny Zen, mee. De opdracht van B-Classic en de Velinx was: ‘doe iets met Peter en de wolf’. Micha ging dus op zoek naar een ‘Peter’. Vandaar. Ze doen iets met tape-loops en oude bandrecorders. ‘Pierre et le Loop’ heet het, en elke bandrecorder vertegenwoordigt een dier. Haha! Zijn legendarische woorden voor deze productie zijn: ‘Het wordt mega-toegankelijk en geweldig voor families met kinderen’.
Er is drank, er is eten, massaal veel muziek, en – waarom zouden wij u nù nog in de maling nemen? – er zijn matrassen. Want daar buiten loopt een schaap. Wedden?

Co-productie van B-Classic en de Velinx.

Tickets
€ 22,5 / studenten € 5 (te betalen aan de kassa ter plaatse op vertoon van studentenkaart).
Dit concert komt in aanmerking voor de festivalpas.

BESTEL JE TICKETS VOOR HET SLOTEVENT

Info

Datum 29 april
Locatie
Casino Tongeren
Sint-Truidersteenweg 3
3700 Tongeren
Uur 20u30
Muzikanten
Micha Volders en Peter Houben
Het aanwezige B-Classic festivalcollectief, 30 muzikanten sterk!

Laat een reactie achter