• Nederlands
  • Nieuwsbrief Ontvangen?‎

Do 20 april
De Weg

Do 20 april De Weg

Korte beschrijving

Officieel begint het B-Classic festival pas op vrijdag, maar op donderdag presenteren we u al een prelude die er zijn mag: ‘De Weg’, een pakkende en emotionele rollercoaster/eenakter van en met Ekaterina Levental, de grote dame die we de komende dagen herhaaldelijk op bezoek zullen krijgen. Ekaterina zingt, danst, speelt en vertelt het verhaal van haar jeugd. Een verhaal dat actueler is dan ooit. Als tiener trekt Ekaterina onder de vleugels van haar moeder weg uit Tasjkent, Oezbekistan. Weg uit de als los zand aan elkaar hangende Soviet-Unie, weg van het geweld, de honger, de onmacht en de armoede.

Een bovenmenselijke verbeeldingskracht is niet nodig om de vergelijking met het vluchtelingenprobleem van vandaag te kunnen maken. Start en finish van ‘De Weg’ liggen voor de Leventals verder uit elkaar dan verwacht.
Het wordt een tocht vol tegenslagen, verloren vriendschappen en vervreemding, via het Midden-Oosten doorheen Europa, Tel Aviv, Wenen, Amsterdam. Pas in Nederland komen de Leventals thuis. Of beter: is de ontvangst warm genoeg om aan een nieuwe thuis te beginnen bouwen.
Regie van ‘De Weg’ is in handen van Chris Koolmees, die Ekaterina Levental laat rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan op muziek van Tsjaikovski, Beethoven, Rachmaninov, Rossini, Verdi en andere grootheden. ‘De Weg’ is een must voor hart en ziel.

Klik voor meer info over ‘de Weg’

Tickets:
€10
Dit concert is enkel toegankelijk voor de vrienden van B-Classic.
Aanmelden via kris@b-classic.be.

Word vriend van B-Classic

Info

Datum 20 april
Locatie
Casino
St. Truidersteenweg 3
3700 Tongeren
Uur 20u30 (enkel toegankelijk voor de vrienden van B-Classic)
Programma zie korte beschrijving hiernaast
Muzikanten Ekaterina Levental

Laat een reactie achter