• Nederlands
  • Nieuwsbrief Ontvangen?‎

Festival

Over het festival

DE TRADITIE

Een festival in en rond de basiliek van Tongeren: zo begon het.  Onder de naam Basilicaconcerten Tongeren en later Basilica Festival van Vlaanderen, bouwde het Festival van Vlaanderen – Limburg de voorbije halve eeuw een internationale reputatie uit. B-Classic is onderdeel van het Festival van Vlaanderen dat acht festivals vertegenwoordigt met internationale uitstraling (in Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Kortrijk, Limburg, Mechelen en Vlaams-Brabant) die op volstrekt eigenzinnige wijze hun eigen activiteiten uitbouwen. Met regionale accenten wordt zo het volledige klassieke repertoire van de Middeleeuwen tot heden overspannen, met uitstappen naar traditionele wereldmuziek.

MISSIE EN VISIE B-CLASSIC

B-Classic festival van Vlaanderen is een INTERNATIONAAL FESTIVAL met KLASSIEKE MUZIEK als THEMA en geënt op Tongeren, de eerste stad van België. Deze unieke stedelijke context, waarbij verleden en heden samenvloeien,  vormt de uitvalsbasis voor een festival dat een ARTISTIEKE BROEDPLAATS en LABORATORIUM is waarbij samengewerkt wordt volgens een PRESSURE COOKING werkwijze en de uitkomsten gepresenteerd worden aan het publiek.  De ontstane producties worden opnieuw uitgevoerd naar Limburg.

B-Classic streeft naar een sterke en intense live-beleving. De PRESSURE COOKING werkwijze en de daarbij horende zoektocht naar creativiteit verplicht de muzikanten om zich geheel artistiek bloot te geven en een interactie aan te gaan met het publiek. 

Wat betekent deze werkwijze voor B-Classic?

  • Jaarlijks brengen we musici samen in Tongeren, de creatieve broedplaats, de plaats waar alles ontstaat.
  • Dagelijks repeteren zij nieuwe werken, telkens in andere ensembles en
  • ’s avonds tonen zij het resultaat op het podium,
  • tijdens intense, verrassende en emotionele concerten.
  • Onze musici moeten daarom erg getalenteerd zijn én bereid om zich zeer kwetsbaar op te stellen.

 

Deel ons via social media

Spread the love